Elke week worden nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen afgelopen week op de streamingdienst.

Films

The Last Laugh
Oscarwinnaar Richard Dreyfuss speelt samen met oudgediende Chevy Chase de hoofdrol in Netflix Original The Last Laugh. Talentmanager Al (Chase) belandt in een bejaardentehuis en stuit op zijn eerste klant van vroeger, komiek Buddy (Dreyfuss). Al gaat weer aan de slag met Buddy en samen gaan ze voor de laatste keer op tournee.

Kong: Skull Island
De grote filmrelease van deze week is géén Netflix Original, maar een blockbuster uit 2017. In Kong: Skull Island reist een team van ontdekkingsreizigers af naar een mysterieus eiland in de Stille Oceaan. Wat ze niet weten, is dat de mythische Kong, een gigantische aap, het eiland in zijn greep houdt. Met onder anderen Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston en Brie Larson.

Solo
Een Spaanstalige overlevingsfilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Solo draait om een surfer die probeert aan land te komen nadat hij van een klif is gevallen. Onderweg worstelt hij met herinneringen aan mislukte relaties, vergeten excuses en zijn egoïsme.

The Space Between Us
De zestienjarige Gardner (Asa Butterfield) is de eerste mens ooit die opgroeide op Mars. Nu hij een online vriendschap opbouwt met Tulsa, een meisje op aarde, is hij toch wel benieuwd naar zijn thuisplaneet. Wanneer hij dan eindelijk op aarde landt, begint hij de ultieme zoektocht naar zichzelf en Tulsa, waar hij gevoelens voor krijgt. Met een grote bijrol voor Oscarwinnaar Gary Oldman.

Winchester
Weduwe Sarah Winchester (Helen Mirren) krijgt het aan de stok met haar vervloekte, gigantische spookhuis Winchester. Ze liet het meer dan honderd kamers tellende huis bouwen als gevangenis voor de geesten, die nu azen op wraak.

Meer horror? Deze vijftien horrorfilms komen dit jaar uit en daar kijk Superguide nu al naar uit.

Benieuwd naar het volledige Netflix-aanbod? Deze films en series komen in januari naar Netflix.

Series

Titans
Vergeet Batman, in Titans draait het om zijn ex-sidekick Robin (Brenton Thwaites). Hij gaat nu door het leven als de ruige crimefighter Nightwing en vormt een nieuw superheldenteam met andere superjongeren. Gebaseerd op de vrolijke Teen Titans-franchise, maar daar is weinig van te merken: Titans is grauw, bloederig en extreem duister.

RuPaul’s Drag Race, seizoen 1
Nadat alle seizoenen van RuPaul's Drag Race al waren verschenen op Netflix, is nu ook het eerste seizoen te zien. Veertien nieuwe queens strijden om de eer en ook dit seizoen zitten er weer veel beroemdheden in de jury, zoals Christina Aguilera, Billy Eichner en Stephen Colbert. 

Sex Education
Asa Butterfield schittert in Sex Education als de verlegen Otis. Samen met een extraverte vriend begint hij een eigen sekshulpkliniek op school, ook al is Otis nog maagd. Zijn moeder is seksuoloog en daar haalt Otis zijn info vandaan.

Sex Education is een van de nieuwe Netflix-series waar Superguide in 2019 naar uitkijkt: dit zijn de andere series.

When Heroes Fly
Momenteel zet Wie is de Mol? Colombia flink op de kaart. Ook actiedramaserie When Heroes Fly speelt zich af in en rondom Colombia, in de jungle. Vier vrienden komen elf jaar na een grote ruzie weer samen voor hun laatste missie: Yaeli vinden, de ex van een van de mannen en de zus van een ander.

Back with the Ex
Netflix speelt (onbewust) in op de hype rond programma's als Ex on the Beach en Temptation Island. Al gaat realityshow Back with the Ex er iets serieuzer aan toe. Vier singles krijgen één laatste kans om de draad weer op te pakken met hun ex. Of laten ze het verleden voor altijd achter zich?

Grimm, seizoen 6
Netflix zette deze week seizoen 6 van de fantasydetectivereeks Grimm online. Het allerlaatste seizoen, zoals fans vast weten. Het is momenteel afwachten wanneer die spin-off met een vrouwelijk hoofdpersonage komt.

Friends from College, seizoen 2
How I Met Your Mother-actrice Cobie Smulders en comedian Keegan-Michael Key zijn terug voor de tweede reeks van Friends from College. De Harvard-vriendengroep moet nog steeds bijkomen van de schokkende onthulling uit seizoen 1: de affaire van Ethan en Sam.

Documentaires

Remastered: Massacre at the Stadium
Muziekdocureeks Remastered duikt na Johnny Cash, Jam Master Jay en Bob Marley in het turbulente leven van de Chileense folkzanger Victor Jara. Hij zette in de jaren zeventig de toon voor verandering in Chili, maar werd bruut vermoord.

Catwalk: Tales from the Cat Show Circuit
De documentaire Catwalk: Tales from the Cat Show Circuit laat zien wat er schuilgaat achter de ogenschijnlijk schattige wereld van de kattenshows. Het gaat er namelijk nogal fel aan toe. Eigenaren trekken alles uit de kast om van hun katten wereldsterren te maken.