Bij het aankomende Sundance Film Festival in de Verenigde Staten gaat de documentaire Leaving Neverland, waarin de aanklachten wegens seksueel misbruik tegen Michael Jackson belicht worden, in première.

De documentaire beschrijft hoe 'The King of Pop' langlopende relaties aanging met twee jongens, destijds zeven en tien jaar oud. De twee zijn nu beiden dertigers en beweren dat ze seksueel misbruikt zijn door de zanger. Ze onthullen in de film hoe ze hiermee hebben leren leven.

De erven Jackson zijn niet te spreken over de documentaire, aldus Variety. "Dit is wederom een walgelijke manier om geld te verdienen over de rug van Michael Jackson. Het is een opsomming van oud nieuws. Ongelooflijk dat een filmmaker zoiets op zijn naam zou willen schrijven."

Neverland verwijst naar het landgoed waarop Jackson voorheen woonde. In 2003 werd er een inval gedaan, nadat er meldingen over misbruik van een dertienjarige jongen binnenkwamen. Er startte een rechtszaak tegen Jackson, die in 2005 werd vrijgesproken van maar liefst veertien aanklachten tegen hem.