Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody wint Golden Globe beste film

Bohemian Rhapsody heeft in de nacht van zondag op maandag twee Golden Globes gewonnen. Green Book was met drie gouden beeldjes de grote winnaar van de avond. 
Door NU.nl

De film over het leven van Queen-zanger Freddie Mercury werd uitgeroepen tot beste film in de categorie drama. Hoofdrolspeler Rami Malek won de prijs voor beste acteur in een dramafilm voor zijn rol als de in 1991 overleden Mercury.

Green Book, een film over de vriendschap tussen een donkere pianist (Mahershala Ali) en diens witte chauffeur en lijfwacht (Viggo Mortensen) in de jaren zestig, sleepte drie Golden Globes in de wacht, waaronder die voor beste musical of comedy. Ali won voor zijn rol het beeldje voor beste acteur in een bijrol, en de film werd bekroond met de prijs voor het beste scenario.

Beeld uit video: Rami Malek als Freddie Mercury in trailer Bohemian Raphsody1:34
Afspelen knop

Rami Malek als Freddie Mercury in trailer Bohemian Raphsody

Rami Malek als Freddie Mercury in trailer Bohemian Raphsody

A Star is Born grote verliezer

De grote verliezer van de avond was A Star is Born. De film slaagde er alleen in de nominatie voor beste originele lied te verzilveren. Lady Gaga won de prijs voor het nummer Shallow, dat meerdere keren voorkomt in de film.

In de categorie beste actrice moest ze het echter afleggen tegen Glenn Close, die de Golden Globe won voor haar rol in The Wife. Bradley Cooper was voor de film A Star is Born genomineerd in de categorieën beste acteur en beste regisseur, maar zag de onderscheidingen naar Rami Malek (Bohemian Rhapsody) en Alfonso Cuarón (Roma) gaan.

Christian Bale ging ervandoor met het beeldje voor beste acteur in een musical of comedy voor zijn rol als de Amerikaanse voormalig vicepresident Dick Cheney in Vice. De acteur uit Wales baarde tijdens zijn acceptatiespeech opzien door uitgebreid Satan te bedanken als bron van inspiratie.

820:00
Afspelen knop

Bradley Cooper speelt countryzanger in A Star is Born

Bradley Cooper speelt countryzanger in A Star is Born

Oeuvreprijzen voor Bridges en Burnett

De Amerikaanse acteur Jeff Bridges kreeg voor zijn hele filmloopbaan de Cecil B. DeMille-award. Ook actrice Carol Burnett kreeg een oeuvreprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt en naar haar is vernoemd.

Het gala werd gepresenteerd door acteurs Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) en Sandra Oh (Killing Eve).

De Golden Globes worden jaarlijks toegekend door de leden van Hollywood Foreign Press Association (HFPA). De uitreiking maakt deel uit van het Amerikaanse prijzenseizoen. De Golden Globes worden vaak als graadmeter gezien voor de Oscars, die op 4 maart worden uitgereikt.


Lees meer over:

Golden GlobesFilms & SeriesEntertainment

Aanbevolen artikelen