Theo Maassen en Anniek Pheiffer krijgen een rol in de nieuwe jeugdserie Zeven kleine criminelen die vanaf zondag 17 maart te zien is op NPO Zapp. De VPRO maakte maandag de cast bekend.

Maassen speelt in de serie de rol van bankdirecteur. Zijn bank is zwaar beveiligd en het is nog nooit iemand gelukt de bank te overvallen.

De twaalfjarige Raffie, een rol van Rover van Gennep, doet met zijn vrienden toch een poging. Hij heeft geld nodig om te voorkomen dat hij met zijn broertje en oma uit huis wordt gezet.

Andere rollen zijn er voor Maria Kraakman en Howard Komproe. Marie Louise Stheins speelt de rol van de oma. Het verhaal is gebaseerd op het boek Sette piccoli sospetti van Christian Frascella‎, in het Nederlands verschenen met de titel Zeven kleine criminelen.

De VPRO noemt de serie, een coproductie met Pupkin Film, "een geslaagd voorbeeld van kwalitatief en innoverend jeugddrama". Rob Lücker regisseert de serie.

In 2014 won Lücker met zijn korte film Das Wad een Gouden Kalf voor Beste Korte Film. Ook regisseerde hij de korte film Walzer, de televisiefilms Verzet en Messias en de komedieserie Rundfunk.