Nocturne, de nieuwe film van acteur Reinout Scholten van Aschat en regisseur Viktor van der Valk, gaat in première op het komende International Film Festival Rotterdam (IFFR).

De film draait in de sectie Bright Future en dingt daardoor mee naar de Bright Future Award, maakte het IFFR donderdag bekend.

Nocturne gaat over de jonge regisseur Alex, die tijdens een creatieve crisis wordt verlaten door zijn vriendin. Terwijl hij vecht tegen de deadline, op zoek naar de essentie van zijn film, komt hij vooral zichzelf tegen. Hij stuit op zijn eigen onvermogen een balans te vinden tussen de realiteit en z'n verbeelding.

De hoofdrollen worden gespeeld door Vincent van der Valk (Gluckauf), de broer van de regisseur, en Reinout Scholten van Aschat. Viktor van der Valk tekende ook voor het scenario, samen met Jeroen Scholten van Aschat, de broer van Reinout. 

Het IFFR, dat plaatsvindt van 23 januari tot en met 3 februari, maakte de afgelopen weken al meerdere titels bekend. Zo gaat ook de film Climax van de Franse regisseur Gaspar Noé in première in Rotterdam

Een andere grote titel die op het IFFR draait, is het veelgeprezen Libanese drama Caperneum. De film over een arm jongetje in Libanon dat bij zijn ouders wegvlucht en onderdak vindt bij een Ethiopische vluchtelinge en haar babyzoontje, won tijdens het festival van Cannes onder meer de juryprijs.