Romantische komedie over twee would-be lesbiënnes

Uit Sex and the City wisten we al dat het geen simpele opgave is om als moderne vrouw in Manhattan aan de man te komen. Journaliste Jessica Stein (Jennifer Westfeldt) kan erover mee praten. Ze mag dan erg kritisch zijn -op het neurotische af, volgens haar moeder- maar hoe dan ook: als dertiger staat ze er nog steeds alleen voor. Na de zoveelste zeperd aan het dating-front besluit ze het over een andere boeg te gooien door te reageren op een advertentie in de rubriek vrouw-zoekt-vrouw.

Helen (Heather Juergensen), die de advertentie heeft gezet, is echter geen volbloed lesbiënne. Maar op sexueel gebied heeft ze alles al geprobeerd, dus waarom geen vrouw? Het eerste kontakt verloopt uitermate schutterig, wat de nodige hilariteit oplevert. Uiteindelijk durft ook Jessica de eerste schreden op het pad van de lesbische liefde te zetten. En dan blijkt ook dat een relatie met een vrouw ook niet alles is.


Kissing Jessica

Veel aandacht is er voorts voor haar joodse achtergrond, een sfeer die we in Nederland alleen uit Woody Allen-films kennen. Kissing Jessica doet daardoor zelf ook aan een mindere Woody Allen-film denken, met de bekende neurotische joodse figuren. (Zou de joodse achternaam 'Stein' daarom uit de titel verwijderd zijn voor de Nederlandse release?)

Al deze kanttekeningen en stereotypen nemen niet weg dat Kissing Jessica genoeg geestige momenten bevat om van een redelijk geslaagde -maar wel flinterdunne en brave- zomerkomedie te mogen spreken.