De nieuwe speelfilm Dirty God van regisseur Sacha Polak gaat in première op Sundance Film Festival. Het is de eerste keer dat een Nederlandse speelfilm tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.

Dirty God wordt vertoond in de World Cinema Dramatic Competition van het grootste Amerikaanse filmfestival voor onafhankelijke films, dat jaarlijks plaatsvindt in Park City in de Amerikaanse staat Utah.

Het is de eerste Engelstalige film van regisseur Polak, die eerder de veelgeprezen films Zurich en Hemel maakte. Met Hemel won ze diverse prijzen, waaronder een award op het filmfestival van Berlijn.

Polaks derde film vertelt het verhaal van de jonge moeder Jade (vertolkt door de debuterende Vicky Knight), die haar leven opnieuw moet op zien te pakken na een zoutzuuraanval waar ze flinke littekens aan heeft overgehouden. De film is dit jaar opgenomen in Londen, Amsterdam en Marokko.

Het Sundance Film Festival vindt plaats van 24 januari tot 3 februari. Cinéart zal de film in 2019 in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.