Gouden Kalf-winnares Loes Schnepper, Bram Suijker en Tobias Kersloot zijn vrijdag te zien in een pilot van de nieuwe webserie Gappies. Ook acteurs Tobias Kersloot (Klem), Roos Dickman (Soof) en Nizar El Manouzi (Catacombe) hebben rollen in de nieuwe NPO-serie bemachtigd.

Gappies is vanaf 30 november te zien op de website van 3Lab, het experimentele digitale kanaal van de NPO waarop nieuwe programma's worden uitgeprobeerd. De webserie gaat over vijf werknemers (de Gappies) van de lokale Gappo-buurtsuper.

Wanneer de nieuwe manager Jan-Joris (Bram Suijker) de Gappo wil veramerikaniseren en moderniseren om een overname door een supermarktketen te voorkomen, komt de oer-Hollandse Greet (Loes Schnepper) in opstand tegen hem.

De pilot is geschreven en geregisseerd door Joosje Duk en wordt geproduceerd door Millstreet Films (Soof), in co-productie met de VPRO. "Als er één plek is waar alle lagen van de samenleving samenkomen, dan is dat de supermarkt", stelt Duk.

"De Gappo is daarom de perfecte locatie voor een serie anno 2018, waarin op een luchtige manier actualiteiten als verandering versus traditie aan bod komen."

Gappies is onderdeel van een door 3LAB en NPO 3 georganiseerde competitie waarin vijf webseriepilots meedingen naar de kans om een hele serie te worden.