Het regiedebuut van acteur Jonah Hill, Mid90s, is vanaf 21 februari te zien in de Nederlandse bioscopen. Splendid Film heeft de rechten voor de Benelux gekocht.

De 34-jarige Hill regisseerde de film niet alleen, maar schreef ook het scenario. De hoofdrollen worden gespeeld door Sunny Suljic (The Killing of a Sacred Deer) en Lucas Hedges. Die laatste geldt dit jaar met veelgeprezen rollen in de drama's Boy Erased en Ben is Back als een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars.

Mid90s werd in de Verenigde Staten door zowel critici als bezoekers lovend ontvangen. In de film groeit de dertienjarige Stevie op in het Los Angeles van de jaren negentig. Hij worstelt met zijn thuissituatie en op school besteden zijn rijkere vrienden weinig aandacht aan hem. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, leert hij een aantal harde maar belangrijke levenslessen.

Als eerbetoon aan de tijdsperiode waarin de film zich afspeelt, heeft Jonah Hill Mid90s opgenomen op 16mm-film en in de inmiddels ongebruikelijke 4:3-beeldverhouding.

Bekijk hier de trailer van MID90s van Jonah Hill
1
Bekijk hier de trailer van MID90s van Jonah Hill