Dick van Dyke (92) heeft naar eigen zeggen 4.000 euro aan Walt Disney betaald voor een van de twee rollen die hij speelde in Mary Poppins, de film die in 1964 is verschenen.

Dit verklapt hij in een interview met het programma 20/20 dat ABC donderdag in de Verenigde Staten uitzendt.

Van Dyke speelde in de film de rol van schoorsteenveger Bert, maar daarnaast ook de rol van bankier Mr. Dawes Senior.

"Ik ben naar Walt toegegaan om te vragen of ik die rol mocht doen. Hij wilde de rol niet aan me geven. Ik heb hem gezegd dat ik het gratis wilde doen. Maar uiteindelijk heb ik hem 4.000 dollar gegeven. Ik heb hém betaald om de rol te kunnen spelen."

'Ze gaven me een prachtige pruik en baard' 

Van Dyke heeft er allerminst spijt van. "Ik zou het zo weer doen", zegt de acteur, die ook een rol heeft in Mary Poppins Returns: Behind the Magic. In de nieuwe film speelt hij de rol van de zoon van Mr. Dawes Senior. "Ze gaven me een prachtige pruik en een baard en alles", zegt de acteur over zijn bijrol. "Ze maakten van mij als 91-jarige man een andere 91-jarige man."

De film die volgende maand uitkomt, vertelt het verhaal van een volwassen Michael en Jane Banks, de kinderen uit de originele film. Een kwart eeuw later krijgen de zij opeens weer bezoek van hun favoriete nanny, nu gespeeld door Emily Blunt.