Componist Ennio Morricone zegt nooit een interview te hebben gegeven aan de Duitse Playboy. Het blad publiceerde dit weekend een vraaggesprek met de Italiaan, waarin hij flink zou hebben uitgehaald naar Quentin Tarantino.

"Hij jat alleen van anderen en brengt het dan weer samen. Daar is niets origineels aan", zou Morricone onder meer over Tarantino hebben gezegd. "Hij is ook geen regisseur. Ook niet vergelijkbaar met echte Hollywoodgrootheden als John Huston, Alfred Hitchcock of Billy Wilder. Die waren allemaal geweldig. Tarantino warmt alleen oude prak op."

In een verklaring reageert de Italiaanse componist, die regelmatig met Tarantino werkt, op het stuk van het Duitse blad. "Ik heb zijn films zeker niet vergeleken met afval en heb mijn advocaat gevraagd juridische stappen te ondernemen."

Morricone zegt dat hij in Londen, tijdens een persconferentie met Tarantino, nog duidelijk heeft gemaakt dat hij hem juist een van de beste regisseurs uit zijn tijd vindt. "Ik ben hem ontzettend dankbaar dat hij mij de kans heeft gegeven te componeren voor zijn film."