Richard Groenendijk is toegevoegd aan de stemmencast van de nieuwe tekenfilmversie van de Fabeltjeskrant. De cabaretier verzorgt de stemmen van Ed en Willem Bever, maakte distributeur Dutch FilmWorks donderdag bekend.

Naast Groenendijk werd ook Loes Luca aan de stemmencast toegevoegd. De Rotterdamse actrice verzorgt de stem van de extravagante Isabel Paradijsvogel.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder anderen Georgina Verbaan en Armin van Buuren als personages in de film te horen zijn. De tachtigjarige Els Scherjon, die in de oorspronkelijke televisieserie de stem van Juffrouw Ooievaar insprak, werkt ook mee aan de nieuwe bioscoopfilm. Zij verzorgt wederom de stem van het iconische personage.

De titel van de eerste digitaal geanimeerde film over het bekende bos en zijn personages luidt De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen. Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de dieren uit de oude televisieserie.

Met de bioscoopfilm wordt de vijftigste verjaardag van de televisieserie gevierd; op 28 september was het precies een halve eeuw geleden dat de eerste uitzending te zien was. In totaal werden tussen 1968 en 1992 meer dan zestienhonderd afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.