Beautiful Boy van de Belgische filmregisseur Felix van Groeningen is dubbel in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Hollywood Film Awards. De Belgische regisseur won de prijs voor beste doorbraak; hoofdrolspeler Timothée Chalamet won een award in de categorie beste bijrol.

Van Groeningen kreeg de prijs uit handen van Brad Pitt. Voor Beautiful Boy werkte Van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het productiehuis van Brad Pitt. Eerder regisseerde de Belg arthousehits als De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown. Beautiful Boy is zijn Engelstalige Hollywooddebuut.

Beautiful Boy gaat over journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic. Ze zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. David besluit alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Distributeur The Searchers brengt Beautiful Boy op 22 november uit in de Nederlandse bioscopen.

De uitreiking van Hollywood Film Awards wordt gezien als de aftrap van het awardseizoen. De 22e editie vond plaats in het Beverly Hilton. Nicole Kidman kreeg zondag de Hollywood Career Achievement Award. Glenn Close won de Hollywood Actress Award en Hugh Jackman de Hollywood Actor Award. De Hollywood Film Award 2018 ging naar Black Panther.

Trailer Beautiful Boy
159
Trailer Beautiful Boy