The Walking Dead krijgt meerdere vervolgen in de vorm van films rond het personage Rick Grimes. Dat werd zondag bekend, kort nadat Andrew Lincoln voor het laatst te zien was als Grimes in de televisieserie.

Het vertrek van Lincoln was maanden geleden al aangekondigd en fans wisten al precies in welke aflevering de serie afscheid nam van de sheriff die de overlevenden van een zombie-apocalyps de afgelopen acht seizoenen te hulp schoot. Nederlandse fans zien zijn laatste aflevering dinsdag.

In een interview met The Hollywood Reporter zegt producent Scott Gimple dat het waarschijnlijk om drie films gaat. Hij laat daarbij niet los wanneer deze verhalen zich afspelen, maar zegt wel dat hij onder meer kijkt naar mogelijkheden om iets te doen rond reeds uit de serie verdwenen personages en acteurs. "Dat zou ons niet alleen de kans geven weer met deze fantastische mensen te werken, maar ook om vragen rond hun personages te beantwoorden."

Emotionele laatste dag voor Lincoln

Lincoln maakte in juli bekend dat hij de serie ging verlaten. Zijn laatste dag op de set van The Walking Dead was erg emotioneel, vertelde de acteur. "Ik heb niet gehuild. Ik heb al mijn tranen op het scherm gelaten. Ik denk dat Rick Grimes in die negen seizoenen genoeg gehuild heeft voor ons allebei."

De Brit neemt afscheid van de zombieshow omdat hij vaker in eigen land wil zijn en meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. Voor de films zou hij slechts twee maanden in de VS hoeven te zijn, terwijl hij daar voor opnames van de serie elk jaar negen maanden was.