Kickbokser Rico Verhoeven heeft zijn eerste hoofdrol in een grote actiefilm te pakken. De Nederlander zal volgend jaar te zien zijn in The Black Lotus, een Engelstalige film die hij ook coproduceert. 

Verhoeven is op dit moment in Los Angeles voor gesprekken met mogelijke regisseurs en schrijvers voor het project.

De wereldkampioen kickboksen speelt in de film een oud-militair die nog een keer op missie moet om de vrouw van wie hij houdt te redden. Volgens Verhoeven gaat The Black Lotus lijken op actieklassiekers als Man on Fire en Taken.

"Ik vind het heel spannend om in een internationale actiefilm te gaan spelen", reageert de 29-jarige Verhoeven. "Het is een uitdagend nieuw avontuur voor me. Ik krijg de kans om een droom van mij waar te gaan maken. Net als in mijn gevechten, zal ik mij optimaal gaan voorbereiden en zal ik het beste uit mij halen, voor al mijn fans over de hele wereld."

De Nederlander speelde al eerder kleine rolletjes in de series Bluf en Vechtershart en De Speelfilm van Dylan Haegens. Het is niet bekend of er nog andere Nederlanders in de film te zien zullen zijn. The Black Lotus moet volgend jaar worden opgenomen in Amsterdam, Londen en Sofia.

Rico Verhoeven kondigt 'spannend nieuws' aan
15
Rico Verhoeven kondigt 'spannend nieuws' aan