Jennifer Lawrence heeft samen met actrice Justine Polsky een productiebedrijf opgezet. De actrices hebben een filmdeal getekend bij de onafhankelijke filmstudio Makeready.

Volgens Deadline gaan Lawrence en Polsky samen of met Makeready's partners bij Universal Pictures and Entertainment One filmprojecten ontwikkelen.

"Brad Weston en Pam Abdy van Makeready zijn visionaire producenten met een ongelooflijke smaak en een geschiedenis in het ondersteunen van diverse en meeslepende verhalen", aldus Lawrence en Polsky. "We zijn dolblij dat we mogen samenwerken met Makeready en kijken uit naar dit spannende partnership."

Lawrence en Polsky werken samen aan verschillende aankomende projecten. Ze zijn onder meer bezig met Burial Rites, een filmbewerking van de bekroonde gelijknamige roman uit 2013 van de Australische auteur Hannah Kent.

De film gaat over Agnes Magnusdottir, de laatste vrouw die in 1830 in IJsland werd geëxecuteerd. De film wordt geregisseerd door Luca Guadagnino.

Bad Blood

Ze werken ook aan Bad Blood, waarin Lawrence de hoofdrol zal spelen als Theranos-bloedonderzoeker Elizabeth Holmes. Zij kwam als een van de jongste miljardairs ooit in de schijnwerpers te staan. Ze raakte in opspraak nadat haar biotechbedrijf werd onderworpen aan een onderzoek. De film wordt geregisseerd door Adam McKay van The Big Short.

De 28-jarige Lawrence zal ook Zelda Fitzgerald spelen in de film Zelda van Ron Howard, die ze samen met Polsky zal produceren.

Ze maakt ook haar regiedebuut met Project Delirium, dat gaat over Amerikaanse overheidsfunctionarissen die de effecten van chemische wapens testten op soldaten in de jaren zestig van de vorige eeuw.