Cate Blanchett krijgt de hoofdrol in de Amerikaanse tv-serie Mrs. America, die gebaseerd is op het levensverhaal van de Amerikaanse schrijver, advocaat en conservatieve activist Phyllis Schlafly.

Voor tweevoudig Oscar-winnares Blanchett is het haar eerste rol op de Amerikaanse televisie, meldt The Hollywood Reporter. Mrs. America bevat negen afleveringen en is te zien op FX.

Blanchett speelt de rol van Schlafly, die in 2016 op 92-jarige leeftijd overleed. Ze werd ook wel 'de moeder van de Amerikaanse conservatieve beweging' genoemd. Schlafly verzette zich sinds de jaren zeventig tegen het feminisme.

John Landgraf, topman van FX, noemt Blanchett een van de grootste acteurs van deze tijd. "We twijfelen er niet aan dat Cate de perfecte actrice is om de rol van Phyllis Schlafly te spelen, een van de meest polariserende en gecompliceerde figuren uit de jaren zeventig."

Blanchett een van de mensen achter Time's Up

De 49-jarige Australische is een van de mensen achter Time's Up, een initiatief van vrouwen die in Hollywood tegen seksuele intimidatie strijden. De Australische actrice speelde in talloze films, waaronder The Lord of the Rings, The Curious Case of Benjamin BUtton, Thor: Ragnarok en Ocean's 8.

In 2005 won ze een Oscar voor haar bijrol in The Aviator en in 2014 voor de hoofdrol in Blue Jasmine. In 2008 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame.