Air Strike, een film met onder anderen Bruce Willis en Adrien Brody, wordt niet meer uitgebracht. Regisseur Xiao Feng noemde de film op het Chinese sociale medium Weibo "besmeurd" vanwege het belastingontduikingsschandaal waarin de Chinese actrice Fan Bingbing verwikkeld is en schreef woensdag dat "het tijd was om los te laten".

Dat wordt gemeld door meerdere Amerikaanse media, waaronder The Wrap. De film zou oorspronkelijk op 17 augustus uitkomen, maar de release werd door de controverse verschoven naar 26 oktober en is nu helemaal van de baan.

Air Strike werd geproduceerd door Mel Gibson, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de Japanse bombardementen op Chongqing, tijdelijk de Chinese hoofdstad in de oorlog.

Bingbing, de bestbetaalde actrice van China en bekend van haar rol in de X-Men-films, verdween in juli. Nadat bekend werd dat ze een hoge boete krijgt voor belastingontduiking dook ze in oktober met een publieke verontschuldiging op Weibo weer op.

De actrice is veroordeeld tot het betalen van 884 miljoen yuan, omgerekend ruim 110 miljoen euro.