The New York Times heeft woensdag een 'fout' hersteld die veertig jaar geleden werd gemaakt. De krant plaatste in oktober 1978 geen recensie van de wereldberoemde horrorfilm Halloween, omdat de medewerkers van de drukpersen van de krant die week aan het staken waren.

Omdat de film Halloween inmiddels een iconische status heeft, herstelt de krant nu de 'fout' door veertig jaar na de première alsnog een recensie te plaatsen. "We konden in die dagen niets melden, zelfs niet de verkiezing van de nieuwe paus", stelt de krant woensdag in een toelichting.

De aanleiding is het uitbrengen van een vervolg op de film, die de andere sequels die in de loop der jaren zijn verschenen negeert. Hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis keert na veertig jaar terug als het personage Laurie Strode, de rol waarmee zij in 1978 haar debuut maakte.

Met het eerste deel in 1978 maakte regisseur John Carpenter een van de grootste horrorklassiekers van de jaren zeventig. De iconische thriller, over een gemaskerde maniak die babysitters vermoordt, werd een blauwdruk voor talloze soortgelijke slasherfilms die de bioscopen in de jaren tachtig overspoelden.

De oorspronkelijke Halloween, die werd gemaakt voor nog geen 300.000 dollar (ruim 260.000 euro), is een aantal jaar geleden opgenomen in de bibliotheek van het Amerikaanse Congres vanwege zijn "significante cultuurhistorische waarde".