Ondanks zijn recente manifest en de politieke pressiegroep die hij met een aantal andere kunstenaars startte, is Eddy Terstall niet van plan om zijn filmcarrière stop te zetten.

"Als er na een jaar nog steeds niet wordt geluisterd, dan zullen we onze burgerplicht moeten doen", vertelt Terstall aan Nieuwe Revu over Vrij Links. "Maar dat zal dan niet met mij als kopstuk zijn. Ik wil nog steeds heel graag films maken, die liefde voor het vak heb ik nog steeds."

Met Vrij Links wil de filmmaker vrijdenkerij weer terugkrijgen in de politiek. "Mensen zijn al heel snel op hun teentjes getrapt. Dat is niet de sfeer waarbinnen ik ben opgevoed. Ik denk dat de vrijdenkende manier van naar de wereld kijken met wat ironie uiteindelijk zal leiden naar een vrijere manier van leven in een samenleving."

De 54-jarige Terstall won een Gouden Kalf voor de regie van het drama Simon, waarin hij onder meer homoseksualiteit en euthanasie als vanzelfsprekende zaken opvoerde. In 2008 schreef en regisseerde hij de politieke satire Vox Populi. Voor de dramareeks Icarus maakte hij een portret van een gevallen bankier.

Meest recentelijk maakte hij het tragikomische Alberta, over een man met een midlifecrisis die vergeefs probeert een nieuwe start in Canada te maken.