Het Nederlandse trio Job, Joris en Marieke is genomineerd voor een International Emmy Kids Award. De korte animatiefilm Kop Op maakt kans op een prestigieus beeldje in de categorie Kids: Animation. De uitreiking vindt plaats op 9 april.

Kop Op vertelt het absurde verhaal van de drie vrienden Sef, Wesley en Marjolein. Door een magische wasmachine worden hun hoofden per ongeluk verwisseld. Daardoor moeten ze een dag als iemand anders door het leven gaan.

Hierdoor belanden de vrienden in komische, maar ook leerzame situaties. Hoe is het om als jongen een dag een meisje te moeten zijn of om terecht te komen in een gezellige familie van Marokkaanse afkomst?

De stemmen van de drie vrienden werden ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse. Kop Op is door Viking Film en de VPRO gemaakt.

Nederland doet het doorgaans goed bij de International Emmy Kids Awards. Vorig jaar waren vier Nederlandse programma's genomineerd. De laatste jaren ontvingen drie Nederlandse programma's daadwerkelijk een prijs: de telefilm Rabarber, de serie Kasper en de Kerstengelen en de korte film Alles mag over een jongen die ervan droomt bij de majorettes te gaan.

Job, Joris en Marieke uit Utrecht maken al jaren veelgeprezen animatiefilms. Hun korte film A Single Life werd in 2015 genomineerd voor een Oscar.

Kop Op, een film over drie personages die per ongeluk van hoofd wisselen
54
Kop Op, een film over drie personages die per ongeluk van hoofd wisselen