Bob Löwenstein, regisseur van de televisieserie De Kleine Zielen en vader van acteur Victor Löw, is donderdag op negentigjarige leeftijd overleden. Dat maakt zijn familie bekend in een overlijdensadvertentie.

Löwenstein maakte de populaire serie, gebaseerd op de boekenreeks van Louis Couperus, eind jaren zestig samen met Johan de Meester. Ellen Vogel was te zien als de dochter van een oud-gourverneur-generaal, die voor een familieschandaal zorgt wanneer ze een relatie met de secretaris van haar man begint.

Löwenstein was verder onder meer bekend door Boerin in Frankrijk (met Lia Dorana), De Koperen Tuin (naar het boek van Simon Vestdijk) en Sil de Strandjutter (met Jan Decleir). 

Met name voor De Kleine Zielen bleven in de winter van 1969 op 1970 veel Nederlanders thuis. Het was destijds de duurste tv-serie die ooit in Nederland was gemaakt. De productie kostte een half miljoen gulden. De reeks is altijd in het geheugen blijven hangen en een videocompilatie in 1998 in een Haagse bioscoop trok enorme belangstelling.

De in Berlijn geboren Löwenstein was aan het begin van de reeks ook betrokken bij het legendarische kinderprogramma Swiebertje.