Op Amerikaanse leest geschoeide Britse horror

'Nooit geesten oproepen!' weten we uit menig horrorfilm. Toch gaan de tieners uit
Long Time Dead

In elk geval gaan de Britse tieners uit Long Time Dead in een stonede bui spelen met een ouijaboard en een glas. En zoals Michelle Pfeiffer twee jaar terug al merkte in What Lies Beneath is dat geen goed idee.

Als de geest eenmaal uit de fles is gaat hij er zelden meer in terug. En een opgeroepen geest heeft per definitie kwaad in de zin. Zeker als hij voorspellend spelt dat iedereen eraan zal gaan: 'All Die'!

Flaporen

Al snel vallen de eerste slachtoffers, bij voorkeur op spectaculaire wijze, zoals vallend door een glazen koepel. Adams liet zich namelijk meer inspireren door Amerikaanse voorbeelden (Scream, I Know What You Did last Summer) dan door de meer ingehouden Britse traditie. Wel zijn de tieners die voor de geesten worden geworpen minder glamoureus dan in vergelijkbare Amerikaanse horrorfilms.

Zo zal Lukas Haas (de jongen met de flaporen die we vooral uit Witness kennen) niet zo snel optreden in Scream 4. Haas is trouwens wel de enige Amerikaan in het gezelschap en tevens de bekendste acteur, aangezien de andere tieners door relatief onbekende Britten worden gespeeld. Het wordt dus nog lastig om te gokken wie er als enige over zal blijven.

TrouwAD