Een nieuw avontuur met een staartje van de wakkere muis Stuart Little

Drie jaar terug was de kleine Stuart goed voor 140 miljoen dollar, alleen al in de Verenigde Staten. En hoewel de film met zijn peperdure special effects geen goedkoop prijskaartje had (100 miljoen), was er dus reden genoeg voor een vervolg.

Al was het maar om de door Parkinson gevelde Michael J. Fox weer eens in actie te horen als de stem van de dappere muis Stuart.

In het gezin Little zien we voorts ma Geena Davis en pa Hugh Laurie weer terug, net als zoontje George Little (Jonathan Lipnicki). Aangezien ook regisseur Rob Minkoff weer van de partij is, moet
Stuart Little 2

Verliefd

Dit keer gaan Stuart en Snowball op avontuur in New York, in een variatie op Home Alone 2: Lost in New York. Vooral Central Park wordt aangedaan, want Stuart is namelijk verliefd geworden op de vogel Margalo (stem van Melanie Griffith). En die is weer door de kwaaie vogel Flacon (James Woods) 'gebirdnapt' naar de grote stad.

Tijdens zijn avonturen vliegt Stuart onder meer in een vliegtuigje over New York. En ja, zelfs deze familiefilm ontkwam niet aan vertraging vanwege 9/11. Aan het ongetwijfeld lieve resultaat zal de actualiteit niet af te lezen zijn -afgezien van het wederom ontbreken van de Twin Towers in de skyline van New York.

TrouwAD