Twee Nederlandse producties hebben een nominatie gekregen voor de International Emmy Awards. Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal (NTR) dingt mee in de categorie Arts Programming en De wereld van Puck (EO) is genomineerd voor de categorie beste documentaire.

De wereld van Puck is een documentaire van Gert-Jan de Vries die ruim twintig jaar lang zijn gezin filmde. Zijn dochter Puck bleek negen maanden na haar geboorte een zware handicap te hebben. Vanaf de zwangerschap filmt De Vries zijn vrouw, zoons en dochter. De gezinsleden interviewen elkaar over de worstelingen en spanningen die de komst van Puck met zich meebrengt.

Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal is gemaakt door regisseur Stephane Kaas. Hij onderzocht hoe de Israëlische schrijver Etgar Keret zo'n goede verteller kon worden.

La Casa de Papel genomineerd voor beste dramaserie

In het overzicht van genomineerden komt ook een andere bekende naam voor. De Spaanse serie La Casa de Papel, wereldwijd een grote hit op Netflix, maakt kans in de categorie beste dramaserie.

De uitreiking van de 46e International Emmy Awards vindt op 19 november plaats in New York. De prijzen in elf categorieën gaan jaarlijks naar televisieproducties die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn.