Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst zijn toegevoegd aan de cast van Baantjer het Begin, de nieuwe op de boekenreeks over rechercheur De Cock gebaseerde film.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Waldemar Torenstra in de huid van de jonge De Cock kruipt. De rol van zijn partner Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt. Het idee voor de film en de daaropvolgende serie komt van Thijs en Peter Römer.

Van Dorst, ook bekend als Elle Bandita, maakt haar speelfilmdebuut in de rol van patholoog anatoom dr. Rusteloos. Van Huêt speelt Bob Donkers, kopstuk van het Amsterdamse misdaadkartel. Van Houten is wachtcommandant Selma op het politiebureau in de Warmoesstraat.

In de roerige jaren tachtig wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit De Cock op een moordzaak die naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix leidt. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Kick-off voor nieuwe dramaserie

De speelfilm is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL4 te zien is. De regie is in handen van Arne Toonen (De Boskampi's).

De vorige televisieserie liep twaalf seizoenen bij RTL4 en werd wekelijks door miljoenen mensen bekeken. Baantjer won in 1997 de Gouden Televizier-Ring.

De opnames van Baantjer het Begin gaan in oktober van start.