Film over DDR-klas bekroond op Film by the Sea

De Duitse film Das Schweigende Klassenzimmer van regisseur Lars Kraume is vrijdagavond in de prijzen gevallen op het festival Film by the Sea in Vlissingen. 

Het drama kreeg van juryvoorzitter Adriaan van Dis de Film & Literature Award uitgereikt.

De film gaat over het waargebeurde verhaal van een DDR-klas die in 1956 uit protest tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie besluit de eerste vijf minuten van de geschiedenisles te zwijgen. Dit wordt door de communistische overheid opgevat als een contra-revolutionaire actie, met alle gevolgen van dien. De film is gebaseerd op het biografische boek van de Duitse schrijver Dietrich Garstka.

Donderdag werden al What Will People Say van Iram Haq en We The Animals van Jeremiah Zagar bekroond door de twee jongerenjury's. Wende Snijders ontving de Sylvia Kristel Award; Sophie Loren kreeg eerder deze week de oeuvreprijs van het festival.

Film by the Sea werd in 1999 voor het eerst gehouden en weet inmiddels jaarlijks bijna 50.000 bezoekers naar bioscoop en theater CineCity in Vlissingen te trekken. De 20e editie van Film by the Sea eindigt zondag.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie