Alcoholistendrama met een vrolijke afdronk en met Joan Allen en Kevin Costner.
#

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

Joan Allen heeft dankzij Nixon (1995), The Crucible (1996) en The Contender (2000) inmiddels drie Oscarnominaties op haar naam. Vorig jaar was ze nog te zien in The Bourne Supremacy in een rol die het vooroordeel bevestigde dat ze alleen harde tantes speelt. Maar Allen is ook heel goed in staat onzekere vrouwen te spelen, zoals de jaren vijftig-huisvrouw in het heerlijke Pleasantville (1998). In The Upside of Anger speelt ze een soort desperate housewife, die er alleen voor komt te staan wanneer haar man er met een Zweedse secretaresse vandoor gaat.

When Terry met Denny

Hoewel, alleen; Terry Wolfmeyer (Allen dus) heeft ook nog de zorg over vier tienerdochters, die iedere hun eigen problemen hebben. Terry zoekt voor haar problemen en woede een oplossing in de fles en slaat aan het drinken. Ze vindt een drinkmaatje in haar buurman Denny (Kevin Costner), een uitgerangeerde honkballer die voor de radio werkt. Tussen hen ontstaat een begripvolle relatie die Terry er weer bovenop helpt, terwijl Denny tevens de rol van surrogaatvader op zich neemt.

Dochterskwartet

Dat klinkt wellicht heel drakerig, maar het feelgood-drama belooft ook zijn luchtige kanten te hebben. Aan Allen heeft The Upside of Anger in elk geval een hoofdrolspeelster die een heel arsenaal aan nuances in huis heeft. En Costner bewees twee jaar terug met Open Range rijp te zijn voor een comeback (al zat daar wel de vreselijke draak Dragonfly voor). De dochters worden ook niet door de minsten gespeeld: Erika Christensen (Andy Wolfmeyer) speelde de verslaafde dochter van Michael Douglas in Traffic; Evan Rachel Wood (Lavender) was eerder te zien in Thirteen; Keri Russell (Emily) gaat een rol spelen in Mission Impossible III; en Alicia Witt (Hadley) was al naast Tom Cruise te zien in Vanilla Sky.

Het Parool: "warme, niet al te zware film over sympathieke personages"
De Volkskrant: "genuanceerd dronken worden"
In 15 zalen