John Legend, Andrew Lloyd Webber en Tim Rice zijn zondag in de prijzen gevallen bij de Primetime Creative Arts Emmy Awards. Ze vervulden daarmee hun zogeheten 'EGOT-status'.

Na een Grammy, Oscar en een Tony pakten ze met de Emmy ook de vierde en laatste belangrijkste Amerikaanse entertainmentprijs.

Het drietal won hun Emmy voor Jesus Christ Superstar, Live in Concert, een Amerikaanse versie van The Passion. Legend was daar behalve als hoofdrolspeler ook als producent bij betrokken en Lloyd Webber en Rice waren verantwoordelijk voor de composities en muziekteksten van de liedjes uit de musical.

Legend, Lloyd Webber en Rice zijn de dertiende, veertiende en vijftiende persoon die een Emmy, Grammy, Oscar en Tony winnen. Legend gaat bovendien de geschiedenisboeken in als de eerste donkere man die de tetralogie compleet heeft. Hij is met zijn 39 jaar, samen met Robert Lopez, ook de jongste EGOT-winnaar ooit. Het is bovendien de eerste keer dat in één jaar meer dan twee mensen een EGOT compleet maken.

"Toen ik de muziekindustrie inging, was het een droom om ooit een Grammy te winnen, veel succes te hebben als muzikant, veel platen te verkopen en over de hele wereld te toeren. Maar nooit droomde ik ervan om een EGOT te winnen. Ik wist destijds niet eens wat dat was", zei Legend na zijn winst.