AGBO, de nieuwe filmstudio van de broers Joe en Anthony Russo, is bijna akkoord met auteur Nico Walker over de aankoop van de filmrechten van diens net verschenen roman Cherry

Cherry vertelt het autobiografische verhaal van Walker toen hij als paramedicus van het Amerikaanse leger werd uitgezonden naar Irak en terugkwam met een niet gediagnosticeerd posttraumatisch stresssyndroom.

Terug in de Verenigde Staten raakte Walker verslaafd aan opiaten en ging onder meer banken beroven. De auteur zit sinds 2011 vast, maar wordt waarschijnlijk in 2020 vrijgelaten.

Bank berovende auteur wilde schadeclaims betalen

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline heeft de studio een bedrag van 1 miljoen dollar (ruim 850.000 euro) geboden. Walker zou een deel van dat geld gaan gebruiken om aan uiteenlopende schadeclaims te voldoen. Ook Sony zou interesse hebben getoond in het boek. 

Joe en Anthony Russo (foto) regisseerden de in april van dit jaar verschenen film Avengers: Infinity War. De broers zullen ook het tweede deel voor hun rekening nemen.