De productie van Marvel-film Guardians Of The Galaxy Vol. 3 zou tijdelijk stil liggen. Crewleden die bezig waren met de voorbereidingen van opnames zijn vrij om ander werk te zoeken.

Dat melden bronnen aan The Hollywood ReporterDe opnames zouden eigenlijk komende winter moeten beginnen, maar het project loopt vertraging op nadat regisseur James Gunn in juli werd ontslagen.

Aanhangers van de Alt-right-beweging kwamen met oude tweets van de regisseur, waarin hij grappen maakte over pedofilie en verkrachting.

De studio handelde snel door Gunn niet langer het derde deel van de populaire filmreeks te laten regisseren omdat ze vonden dat de opmerkingen niet konden in het #metoo-tijdperk en deze niet in lijn waren met Disney's gezinsvriendelijke imago.

Gunn schreef en regisseerde ook de eerste twee Guardians-films. Die leverden Disney 773 en 863 miljoen dollar op (665 en 743 miljoen euro). Het is niet bekend wie Gunn gaat opvolgen.

De acteurs uit het derde deel van Guardians of the Galaxy betuigden eerder hun steun aan Gunn. "Ik sta niet achter de ongepaste grappen die hij jaren geleden maakte, maar hij is een goed persoon", schreef Chris Pratt, een van de acteurs uit Guardians of the Galaxy, op Instagram. "Persoonlijk zou ik graag zien dat hij terugkeert als regisseur van deel drie."