Zangeres Wende Snijders krijgt de Sylvia Kristel Award tijdens het festival Film by the Sea. De onderscheiding, vernoemd naar de overleden actrice, wordt op vrijdagavond 14 september in Vlissingen uitgereikt.

"Singer-songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, artist in residence bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal'', oordeelt de jury.

"Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom.''

Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. De award is bedoeld voor aanstormend talent: "Iemand die de gedachte aan Sylvia Kristel als cultureel fenomeen doet voortleven''.

Snijders heeft in totaal zes muziekalbums uitgebracht en had een hoofdrol in de film Zurich. Voor die rol werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf. 

Kristel werd wereldberoemd door haar rol in de internationale erotische speelfilmreeks Emmanuelle en overleed in 2012. De actrice was zelf ook lid van de vakjury van Film by the Sea.