Het huis waarin personage Bella uit de Twilight-films woonde, staat te koop. De woning in St. Helens in de Amerikaanse staat Oregon wordt aangeboden voor 349.900 dollar, zo'n 309.000 euro.

In het huis zijn daadwerkelijk scènes van de eerste film van de populaire vampierenreeks opgenomen. Vooral Kristen Stewart (Bella) en Billy Burke, die in de films haar vader Charlie speelde, brachten tijd in de vrijstaande woning door. Voor de vier films daarna werd de binnenkant van het huis nagebouwd in een studio.

De huidige eigenaar laat aan USA Today weten dat het productieteam voor de opnames in 2008 zijn hele huis heeft geschilderd en opgeknapt. "Ik kan niet uitleggen hoe het voelt om een film te kijken en mensen in jouw keuken te zien koken", vertelt hij aan de krant. De eigenaren hebben alles behouden in de staat van de film en noemen de woning in de advertentie 'Bella's huis'.

Hoewel de woning in de staat Oregon ligt, speelde Twilight zich af in het echt bestaande stadje Forks in de naburige staat Washington. Dat zag met de enorme populariteit van de films het aantal toeristen dat het plaatsje bezocht omhoogschieten.

Waar er voor Twilight zo'n 10.000 toeristen per jaar naar Forks kwamen, liep dat in de hoogtijdagen van de vampierenreeks in 2010 op tot 73.000.