Actrice Margot Kidder (69) heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt, hebben de autoriteiten in haar woonplaats in de staat Montana woensdag bekendgemaakt. Ze vertolkte de rol van Lois Lane in Superman.

Na de dood van Kidder in mei, liet haar manager weten dat ze vredig in haar slaap was gestorven. Een doodsoorzaak werd niet genoemd. In het rapport wordt nu geconstateerd dat de actrice zelf koos voor een medicijn- en alcoholoverdosis.

De dochter van Kidder verklaart in gesprek met The Sun dat ze blij is dat de waarheid boven tafel is. "Het is belangrijk hier open en eerlijk over te zijn, zodat er geen zweem van schaamte is voor mensen die hiermee moeten leven."

Maggie McGuane noemt het omgaan met een zelfmoord in de familie "een uitzonderlijke vorm van verdriet en pijn". Ze roept iedereen met mentale problemen op hulp te zoeken.

Acteren en politiek

Kidder was naast haar werk als actrice ook politiek actief. In 2011 werd ze opgepakt bij een demonstratie tegen de Keystone Pipeline.

Tijdens de voorverkiezingen in 2016 voerde ze campagne voor de presidentskandidaat Bernie Sanders. Daarnaast zette ze zich in voor meer aandacht voor psychische problemen. Ze was daarbij open over haar eigen worstelingen met een bipolaire stoornis.

Wil je praten over zelfmoord, ga dan naar 113.nl of bel met de hulplijn voor Zelfmoordpreventie: 0900-0113.