Kathleen Turner, die in Friends de rol van de transseksuele vader van het personage Chandler Bing speelde, zegt dat zij zich niet thuis voelde op de set van de komedieserie.

"Ik voelde me niet welkom geheten door de cast", zegt de 64-jarige Turner in gesprek met Vulture over de populaire serie waarin acteurs Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courteney Cox, David Schwimmer, Lisa Kudrow en Matt LeBlanc de hoofdrollen vertolkten. "De acteurs vormden echt een kliekje samen."

De actrice denkt niet zij de enige was met een dergelijke ervaring. "Ik denk dat het simpelweg kwam doordat ze samen een klein groepje vormden, en dat daarom verder niemand ertoe deed."

Turner herinnert zich nog een specifieke situatie die zij ongemakkelijk vond. "Ik droeg een jurk met veel pailletten en hoge hakken die ontzettend zeer deden. Maar vreemd genoeg bood niemand van de acteurs me hun stoel aan. Uiteindelijk zei een van de oudere medewerkers van de serie: 'Zorg dat mevrouw Turner even kan zitten'."

Wel kan de actrice, die ook in de films Serial Mom en Romancing the Stone speelde, het waarderen dat de acteurs onderling zo goed met elkaar konden opschieten. "Dat zie je ook terug op het televisiescherm."

Friends werd gemaakt van 1994 en 2004. Turner speelde mee in drie afleveringen als het personage Charles Bing, dat in diens "vrouwelijke gedaante" de naam Helena Handbasket aannam.