Netflix heeft dinsdag bekendgemaakt dat het zesde seizoen van House of Cards, de laatste reeks van de dramaserie, vanaf 2 november te zien zal zijn.

Het zesde seizoen zal bestaan uit acht afleveringen waarin Robin Wright, winnares van een Golden Globe en genomineerd voor een Emmy Award, terugkeert in haar rol als Claire Underwood. Underwood is president van de Verenigde Staten.

De opnames van House of Cards werden in oktober stilgelegd na de beschuldigingen van seksuele intimidatie en misbruik aan het adres van hoofdrolspeler Kevin Spacey. De 52-jarige acteur was de hoofdrolspeler in de laatste vijf seizoenen van de immens populaire Netflix-productie.

Hoewel de producenten al bezig waren een einde aan de serie te breien, veroorzaakten de affaires rondom Spacey complicaties. Na de beschuldigingen aan Spaceys adres stelde Netflix een onderzoek naar de acteur in en besloot de streamingdienst hem op basis daarvan niet meer terug te laten keren in de serie.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat, naast de aantijgingen van seksueel misbruik en wangedrag, Spacey ook jaren voor een slecht werkklimaat op de set van House of Cards zou hebben gezorgd.

Naast Wright zijn in het laatste seizoen van de populaire serie onder anderen Patricia Clarkson, Michael Kelly, Diane Lane en Greg Kinnear te zien.