De makers van de serie Lost hebben hun excuses aangeboden aan actrice Evangeline Lilly. Zij vertelde onlangs dat ze zich had geërgerd aan het script van de serie en werd gedwongen om scènes halfnaakt te spelen.

"Na het horen van haar opmerkingen hebben wij onmiddellijk contact gezocht om onze excuses aan te bieden voor haar ervaringen op de set van Lost", zeggen J.J. Abrams, Jack Bender, Carlton Cuse en Damon Lindelof in een verklaring aan Variety.

"We hebben haar nog niet kunnen bereiken, maar willen oprecht sorry zeggen. Niemand zou zich ooit onveilig mogen voelen op zijn werk."

In een aflevering van de podcast The Lost Boys vertelde Lilly onder meer dat haar personage Kate geen realistisch beeld van vrouwen gaf. "Ze ontwikkelde zich van een zelfstandige, onafhankelijke vrouw met een eigen agenda naar iemand die op mannen jaagt. Haar autonomie verdween meer en meer."

De actrice herinnerde zich ook erg ongemakkelijk te voelen bij de naaktscènes die ze moest spelen. "In seizoen drie moest ik een scène gedeeltelijk naakt spelen. Ik had het gevoel alsof ik geen keuze had."

Toen ze het seizoen erna opnieuw uit de kleren moest, kwam ze in opstand. "Toen zei ik: 'Ik doe het niet meer. Je kan schrijven wat je wil, maar ik doe het niet meer.' En ik heb het ook niet meer gedaan."

Lilly heeft nog niet gereageerd op de excuses van de makers van Lost.