Actrice Evangeline Lilly, die jarenlang te zien was in de serie Lost, ergerde zich aan de ontwikkeling van haar personage Kate en de naaktscènes die ze moest spelen.

"In het begin was Kate best cool", vertelt Lilly in een aflevering van de podcast The Lost Boys over haar rol. "Maar gedurende de serie werd ze steeds voorspelbaarder en vervelender."

Het frustreerde haar dat het karakter geen realistisch beeld van vrouwen geeft. "Ze ontwikkelde zich van een zelfstandige, onafhankelijke vrouw met een eigen agenda naar iemand die op mannen jaagt. Haar autonomie verdween meer en meer. Ik gooide soms het script door de kamer als ik het las." Kate was volgens Lilly juist een icoon van "kracht en zelfstandigheid".

De actrice herinnert zich ook enkele naaktscènes die ze moest spelen, waarbij ze zich uiterst ongemakkelijk voelde. "In seizoen drie moest ik een scène gedeeltelijk naakt spelen. Ik had het gevoel alsof ik geen keuze had." Toen ze het seizoen erna opnieuw uit de kleren moest, kwam ze in opstand. "Toen zei ik: 'Ik doe het niet meer. Je kan schrijven wat je wil, maar ik doe het niet meer.' En ik heb het ook niet meer gedaan."

De 38-jarige Lilly is momenteel te zien in de hitfilm Ant-Man and the Wasp, waarin ze de nieuwe superheld Wasp speelt.