Hillary Clinton maakt haar debuut als uitvoerend producent van een nog te maken tv-serie of film. Samen met het productiebedrijf van Steven Spielberg maakt Clinton een filmvertaling van het boek The Woman's Hour: The Great Fight to Win the Vote.

Het boek van auteur Elaine Weiss kwam in maart van dit jaar uit en gaat over het activisme rondom het stemrecht voor vrouwen.

Productiebedrijf Amblin Television heeft de filmrechten van het boek gekocht en maakt er een film of miniserie van voor premiumkanalen of een streamingplatform als Netflix, Amazon of Hulu, schrijft The Hollywood Reporter.

"De stembus ligt in het hart van de democratie en het onvergetelijke boek van Weiss vertelt het verhaal van de vrouwelijke leiders, die in het licht van torenhoge economische, raciale en politieke oppositie streden voor het recht van Amerikaanse vrouwen om te stemmen", aldus de Amerikaanse politica van de Democratische Partij.

Naar verwachting zal de zeventigjarige Clinton actief betrokken zijn bij de zoektocht naar een scriptschrijver, evenals het uiteindelijke script, de regie en de casting.