Het nieuwe seizoen van de hitserie Stranger Things zal pas in de zomer van 2019 op Netflix verschijnen. Dat heeft de streamingservice bevestigd.

Fans van de serie vreesden al dat het nog een jaar zou duren tot het derde seizoen van de jarentachtigshow te zien zal zijn.

Netflix kwam vorige maand bij wijze van promo met een spot voor een nieuw winkelcentrum in de fictieve stad Hawkins, waar de serie zich afspeelt. Het zogenaamde winkelcentrum zal "in de zomer van 2019" geopend worden.

Tijdens de najaarspresentatie van de streamingservice gaf een woordvoerder van Netflix een verklaring voor de vertraging. "Deze show is handgemaakt. De Duffer-broers werken heel hard. Ze begrijpen dat er heel wat op het spel staat en willen met iets komen dat groter en beter is dan vorig jaar. Ze willen de tijd nemen om het echt goed te doen."

Duister

Het derde seizoen van Stranger Things begint vrolijk en licht, maar neemt al snel een duistere wending. "Seizoen drie speelt zich af in de zomer. Dus dat is al een groot verschil met de eerdere reeksen", zei producent Shawn Levy eerder. 

"Verder speelde school een grote rol bij de eerste seizoenen, terwijl het daar nu juist niet om draait. Het gaat om zwembaden, kampvuren, optochten, Onafhankelijkheidsdag en vuurwerk. Er gebeuren allemaal leuke dingen voor de duisternis intreedt."

Volgens Levy wordt Hawkins opnieuw bezocht door kwaadaardige wezens, aangezien "het schaduwmonster nog steeds rondwaart in de Upside Down-wereld". "Hij is vastbesloten een manier te vinden om zijn doelen te bereiken."