Regisseur Michiel van Erp gaat een serie baseren op de roman I.M. van auteur Connie Palmen. Producenten De Familie Film & TV en AVROTROS werken momenteel aan de ontwikkeling van een vierdelige dramaserie.

In I.M. wordt schrijver Connie Palmen verliefd op de briljante maar getormenteerde journalist, interviewer, televisiepresentator en schrijver Ischa Meijer. Het leidt tot een romantische, heftige en publieke liefdesrelatie. Als Meijer plotseling overlijdt, besluit Palmen een boek te schrijven over hun relatie.

De serie speelt zich af in Nederland en de VS in 1991 en 1995. De acteurs zijn nog niet bekend.

Van Erp maakte eerder de zeer succesvolle serie Ramses. Het is een bewuste keuze van hem om weer een op bestaande publieke figuren gebaseerd verhaal te verfilmen.

Identiteit

"Voor mij gaat de serie over identiteit", stelt de regisseur. "Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn?"

"Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld, beukte hij zich een weg in de grachtengordel en etaleerde zijn 'genialiteit'. Het gebrek aan eigen familie compenseerde hij door een close vriendengroep met wie hij het liefst zelfgemaakte soep at. Maar daaronder lagen open wonden."

Connie Palmen stelt in een korte toelichting groot vertrouwen te hebben in Van Erp. "I.M. is bij hem in goede handen, daar vertrouw ik op", zegt zij.

Het scenario is van Hugo Heinen, die eerder onder meer de dramaserie Pleidooi schreef en de veelgeprezen speelfilms Tonio en Knielen op een bed violen.

Het is de bedoeling dat I.M. in 2020 wordt uitgezonden, precies 25 jaar na het overlijden van Ischa Meijer.