Sfeervolle en erotische Mexicaanse road-movie

De Mexicaanse film Y Tu Mamá Tambien zou wel eens de verrassing van deze zomer kunen worden. Twee 17-jarige tieners, Tenoch (Diego Luna) en Julio (Gael Garcia Bernal), blijven gefrustreerd achter wanneer hun vriendinnetjes een reisje naar Europa maken. Hun waarschuwingen uit de buurt te blijven voor de Franse en Italiaanse mannen zijn ongetwijfeld aan dovemansoren gericht.

Dus proberen ze zelf maar op een feestje een Spaanse dame te versieren, met een belofte van een hemels strand, Boca del Cielo geheten. Daar willen ze de fraaie Spaanse Luisa wel eens mee naar toe nemen. De tien jaar oudere en veel ervarener Luisa gaat aanvankelijk niet in op de goedkope versiertruc. Maar als haar man haar blijkt te bedriegen besluit ze hem een hak te zetten. Tot verbazing van de beide tieners komt ze op de uitnodiging terug en vraagt hen wanneer ze vertrekken naar dat legendarische Boca Del Cielo.

Natte dromen

De hormonen van de beide jongens bereiken meteen een kookpunt, al zijn er wat hindernissen om hun natte dromen daadwerkelijk uit te laten komen. Zo bezitten ze geen auto en hebben ze het strand uit hun duim gezogen. Maar een auto is zo geregeld en een strand vinden ze wel. En dus rijdt het drietal de volgende dag naar de zon, terwijl het in de auto al net zo broeierig wordt als daarbuiten. Waar de jongens -macho's in de dop- echter niet op rekenen is dat Luisa als Spaanse veel meer intitatieven zal vertonen dan ze durven dromen.

Explicite sex-scènes

Y Tu Mamá También was de Mexicaanse zomerhit van vorig jaar en daar zullen de expliciete sex-scènes zeker toe bij hebben gedragen. Want alle wensen van de jongens worden verhoord, tot aan een met tequila overgoten triootje. Maar behalve een broeierig erotisch avontuur is Y Tu Mamá También ook een uitermate sfeervolle road-movie, met veel aandacht voor Mexicaanse couleur locale. En dat resulteert nu eens niet in een verfilmde toeristenfolder, want de arrestaties die achteloos op de achtergrond plaatsvinden zal je niet snel bij de Mexicaanse VVV zien.

Y Tu Mamá También oogt zo authentiek dat je Mexico bijna ruikt en zo een reisbureua wil binnenstappen voor een enkeltje Boca del Cielo.
www.ytumamatambien.com

Het Parool

De Volkskrant

In 11 zalen