A Double Life, de nieuwe korte film van regisseurs Job, Joris & Marieke, is eind oktober in de bioscopen te zien. De iets meer dan twee minuten durende animatie is te zien in theaters van exploitant Pathé. De korte film wordt voorafgaand aan de thriller The Girl in the Spider's Web vertoond.

A Double Life vertelt over een man die de fascinatie van zijn vrouw voor mannelijkheid belachelijk maakt. Maar zij blijkt serieuzer te zijn dan hij had kunnen vermoeden.

Job Roggeveen (39), Joris Oprins (38) en Marieke Blaauw (39) kregen drie jaar geleden landelijke bekendheid toen hun korte film A Single Life werd genomineerd voor een Oscar.

Het driemanschap uit Utrecht heeft de afgelopen jaren onder meer bekende filmpjes over de Tour de France en de Bijenkorf gemaakt. Ook hebben zij een kinderboek geschreven en een digitaal standbeeld voor Chriet Titulaer ontwikkeld.

The Girl in the Spider's Web is de verfilming van het nieuwe boek in de reeks over hacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist. De personages zijn ooit bedacht door de Zweedse auteur Stieg Larsson.