De nieuwe Indiana Jones-film komt niet in juli van 2020 uit. Filmstudio Disney gaat de eerder aangekondigde datum niet halen. Mogelijk zou de première van de film zelf pas een jaar later plaatsvinden.

Een conflict over het script van de film over de archeologieprofessor en avonturier zou de reden voor het uitstel zijn, meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety vrijdag.

Donderdag werd bekend dat Disney een nieuwe scriptschrijver, Jonathan Kasdan, heeft binnengehaald om aan een nieuwe versie van het scenario te werken. Diens vader Lawrence schreef het script van de eerste Indiana Jones-film, Raiders Of The Lost Ark uit 1981.

De betrokkenheid van regisseur Steven Spielberg en hoofdrolspeler Harrison Ford zou niet het geding zijn. Wel kan het zijn dat Spielberg nu eerst aan de slag gaat met één van de andere projecten die hij op de agenda heeft staan.

De regisseur werkt aan een remake van West Side Story en aan historisch drama The Kidnapping of Edgardo Mortara. Ook tekende hij onlangs voor zijn eerste superheldenfilm, rond het DC Comics-personage Blackhawk. Daarnaast zou Leonardo DiCaprio hem hebben gevraagd de regie op zich te nemen van een biopic over de Amerikaanse president Ulysses S. Grant. DiCaprio produceert deze film.

Voor Harrison Ford wordt het de vijfde en naar alle waarschijnlijkheid laatste keer dat hij in de huid kruipt van de beroemde avonturier Indiana Jones.