De Amerikaanse zender ABC heeft bekendgemaakt dat de succesvolle serie Roseanne een spin-off krijgt. Dit keer zonder Roseanne Barr en waarschijnlijk onder de naam The Conners.

Dit jaar maakte de tv-serie Roseanne een comeback op de Amerikaanse televisie, nadat de serie eerder te zien was van 1988 tot 1997. De serie werd echter geannuleerd nadat hoofdrolspeelster Barr racistische uitlatingen deed op Twitter.

Barr zal zowel creatief als financieel niet meer bij de show betrokken zijn. "Ik heb spijt van de zaken die ertoe geleid hebben mij te moeten verwijderen uit mijn eigen show. Ik ben akkoord gegaan met het voorstel om op deze manier tweehonderd banen te behouden, van cast tot crew. Ik wens hen veel succes toe voor de toekomst", aldus Barr tegen Deadline.

Er worden tien afleveringen opgenomen, die donderdagavond primetime uitgezonden zullen worden in Amerika. Alle andere leden van de originele cast, die terugkwamen voor de 'revival' keren terug in de nieuwe spin-off. De zender liet weten dat de serie onder de werktitel The Conners zal laten zien "dat families altijd weer een weg terugvinden naar een gesprek, liefde en humor. Deze spin-off zal tijdloze issues blijven behandelen, die vandaag de dag net zo relevant zijn als dertig jaar geleden."

Het is niet duidelijk hoe Roseanne uit de serie geschreven wordt.