Jongeren met autopech belanden in een verlaten dorp dat bewoond wordt door wassen beelden. Remake van jaren vijftig griezelfilm, met Elisa Cuthbert en Paris Hilton.
#

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

Er waart een remake-virus door Hollywood en alle griezelfilms moeten eraan geloven. Dawn of the Dead en The Texas Chainsaw Massacre kregen al een geslaagde make-over; later deze zomer volgt The Amityville Horror. Maar ook jaren vijftig griezelfilms als The House of Haunted Hill werden al een gemoderniseerd en de wasbeurt van deze week is voor The House of Wax , waarvan het origineel uit 1953 stamt en destijds in 3-D werd opgenomen.

Godvergeten oord

Eén veelgebruikt cliché uit horrorfilms is dat een groep tieners op weg naar een concert (Texas Chainsaw Massacre) of een football-wedstrijd (House of Wax) altijd met autopech zal stranden. En dan zonder uitzondering in the middle of nowhere, een godvergeten oord waar alleen een oude benzinepomp of morsige diner is, gedreven door een paar schimmige dorpsbewoners. House of Wax doet geen moeite een andere introductie te verzinnen, maar heeft als troefkaart geheimzinnige wassen beelden achter de hand. Want wanneer de gestrande jongeren op onderzoek uitgaan -altijd een slecht idee in dit soort films- stuiten ze op een soort openluchtmuseum, bewoond door eigenaardige wassen beelden. En of dat niet griezelig genoeg is komen ze er al snel achter dat onder het was echte lijken schuil gaan.

Paris Hilton

Was het al zaak zo snel mogelijk het onzalige oord te verlaten, nu wordt het helemaal noodzaak om het vege lijf te kunnen redden. Een ander horrorcliché wil dat niet elke verdwaalde tiener het zal kunnen navertellen. Wie gaat er als eerste aan: Elisa Cuthbert, die in drie 24-series bewees hard te kunnen rennen? De gespierde Chad Michael Murray, met zijn wasbordje? Of toch Paris Hilton, wiens acteerkwaliteiten eerder vooral via internet waren te bewonderen? De trailer van House of Wax ziet er in elk geval lekker smerig uit, en het Amerikaanse publiek liep al massaal uit, vooral in de hoop Paris Hilton aan een bloederig einde te zien komen.