Bryan Singer, die eind 2017 werd ontslagen als regisseur van de Queen-film Bohemian Rhapsody, zal toch als regisseur van het project genoemd worden.

De regisseur is begin december uit het project gezet, omdat hij ruzie zou hebben gehad met hoofdrolspeler Rami Malek. Malek speelt de rol van zanger Freddie Mercury. 

De groeiende spanning tussen de regisseur en Malek zou niet tot een handgemeen hebben geleid, maar Singer zou wel met een voorwerp hebben gegooid. Hierna zouden de twee hun ruzie hebben bijgelegd en zouden de opnames weer worden opgestart.

Maar de regisseur zou na Thanksgiving niet meer op de filmset verschenen zijn en dat heeft tot zijn ontslag geleid.

Volgens Singer heeft hij ruzie gekregen met filmmaatschappij Fox, omdat hij geen vrij kon krijgen om voor een zieke ouder te zorgen.

Dexter Fletcher heeft daarna de regie overgenomen. Desondanks zal Singer toch op onder meer filmposters en de aftiteling als regisseur van de film benoemd worden, schrijft Variety dinsdag.

Persoonlijke problemen

"Bryan had destijds te maken met persoonlijke problemen", zegt producent Graham King. "Hij wilde tijdelijk stoppen met de regie zodat hij deze problemen kon oplossen, maar de film moest afgerond worden. We waren daarom op zoek naar iemand die creatieve vrijheid durft te nemen, maar wel kon werken volgens de reeds uitgezette lijnen."

Volgens King was Fletcher ongeveer zestien dagen werkzaam voor de film. Fletcher zei eerder dat hij niet genoemd wilde worden als regisseur van Bohemian Rhapsody.

Volgens de Directors Guild of America, de Amerikaanse vakbond van regisseurs, is het niet toegestaan om twee personen bij een filmproject de titel regisseur te geven, tenzij het om duoregie gaat. 

Daarom is ervoor gekozen om Singer, die het meeste werk aan de film heeft verricht, te benoemen als officiële regisseur van de film. De film komt in november 2018 uit.