De Britse comedyserie Father Ted keert terug als musical. Schrijver Graham Linehan maakt via Twitter bekend dat hij op dit moment bezig is om het verhaal voor Pope Ted: The Father Ted Musical af te ronden.

De comedyserie was tussen 1995 en 1998 te zien op het Britse Channel 4 en gaat over de avonturen van de Ierse priester Ted Crilly en zijn collega's Dougal McGuire en Jack Hackett. Die rollen werden vertolkt door Dermot Morgan, Ardal O'Hanlon en Frank Kelly. Zowel in 1995 als in 1998 werd Father Ted bekroond met een BAFTA voor beste comedy.

In de musical verlaat Father Ted het fictieve Craggy Island om paus te worden in het Vaticaan. Volgens schrijver Linehan gaat de musical over "de minst gekwalificeerde man op aarde die paus wordt".

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Father Ted nog eens terug zou keren. Linehan: "Maar toen won Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen, werd Jeremy Corbyn gekozen als leider van de Labour-partij en dacht ik: misschien kan Ted nu wel terugkeren."

Father Ted-hoofdrolspeler Dermot Morgan overleed een dag na de laatste opnames in 1998 aan de gevolgen van een hartaanval. Het is nog niet duidelijk of de andere acteurs uit de serie een rol krijgen in de musical.