Acteur John Goodman lijkt het abrupte einde van de komedieserie Roseanne niet zo erg te vinden. 

"De serie zou toch geen Emmy winnen", vertelt de Amerikaanse acteur donderdag aan Entertainment Tonight, op de beslissing van de omroep ABC om de stekker eruit te trekken na een racistische tweet van zijn tegenspeelster Roseanne Barr.

De reboot van de serie Roseanne zou komende zondag worden gepresenteerd aan leden van de TV Academy, die onder meer bepalen welke series worden genomineerd voor de aankomende editie van de Emmy's. John Goodman reageert schouderophalend dat hij niet meer naar de promotiedag hoeft. "Ik ben er al een keer of elf geweest, het zij zo."

Goodman, die in de serie Roseannes echtgenoot Dan Conner speelt, had nog niet gereageerd op de commotie die ontstond na haar beledigende tweet over Valerie Jarrett, voormalig adviseur van oud-president Obama. "Ik kan maar beter niets zeggen om nog meer problemen te voorkomen", zegt de 65-jarige acteur. Op de vraag wat hij gaat doen, nu het tweede seizoen van Roseanne is geannuleerd, antwoordt hij: "Alles gaat goed."

Complimenten

Barr zelf blijft twitteren over de kwestie. In een van haar recente tweets complimenteert ze John Goodman en actrice Laurie Metcalf. "Ik zou wensen dat ABC deze beste acteurs van de wereld niet met mij de laan had uitgestuurd. Ik ben er ziek van, ze zullen nooit betere karakteracteurs op hun netwerk krijgen."

De Amerikaanse president Donald Trump heeft ook gereageerd op het besluit van ABC. Hij gaat in op het nieuws dat Bob Iger, de topman van Disney, dat eigenaar is van zender ABC, eerst Valerie Jarrett had gebeld alvorens Roseanne te informeren over haar ontslag. "Goh", reageert Trump. "Hij heeft mij nooit gebeld om excuses aan te bieden voor de verschrikkelijke uitspraken op ABC over mij. Misschien heb ik zijn telefoontje gemist?"