Dagboeken, persoonlijke brieven en filmscripts die zijn geschreven of ontvangen door de in 2016 overleden acteur Alan Rickman, zijn te koop gezet. Voor zo'n miljoen euro kunnen de documenten gekocht worden.

Het gaat om 35 dozen vol persoonlijke dagboeken, brieven van fans en correspondentie met beroemdheden als prins Charles, Nicole Kidman en Bill Clinton, schrijft The Mirror. Ook zitten er diverse filmscripts tussen, waaronder dat van Die Hard, de eerste grote film waarin Rickman speelde.

Een van de brieven is geschreven door Harry Potter-auteur J.K. Rowling. Rickman speelde in de verfilming van de boeken professor Severus Sneep. In de brief is te lezen dat Rowling de acteur roemt om zijn acteerwerk in de filmreeks. “Je doet mijn meest gecompliceerde personage eer aan”, schrijft de auteur in de brief.  

Voor 950.000 pond (ruim een miljoen euro) kan de collectie worden gekocht. De collectie wordt gepresenteerd tijdens de ABA Rare Book Fair in Londen.

Geliefd

De acteur overleed in januari 2016 op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Rickman was een zeer succesvol toneel- en filmacteur en kreeg tijdens zijn carrière een Golden Globe, een BAFTA Award en een Emmy Award. The Guardian noemt hem een van de meest geliefde Britse acteurs van de afgelopen dertig jaar.

Acteur Alan Rickman (69) overleden
Acteur Alan Rickman (69) overleden